chakra's yoga

Yoga & Massage

Yoga & massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yogaoefeningen en een aansluitende massage op de massagetafel met olie. De samenwerking van yoga en massage brengt balans in lichaam en geest door middel van beweging, rust en bewustwording die zo belangrijk zijn voor ontspanning en herstel.

Door de yogaoefeningen leer je spanning en ontspanning beter te herkennen in je lichaam. Deze bewustwording die creëert wordt door beweging en ademhaling brengt je meer in balans. Het werkt aardend en geeft letterlijk een gevoel vaan innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. Een verder positief effect van yoga is dat door de houdingen de spieren en gewrichten soepel en sterk gemaakt of gehouden worden.

De aansluitende massage met de al opgewarmde spieren kan meteen met meer druk uitgevoerd worden omdat de rustige opbouw niet meer nodig is. Ook zorgt de massage ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert extra diepte tijdens de ontspanning.

Yoga en massage kunnen worden gecombineerd in Yoga & Massage, een mix die verschillende helende elementen combineert om het lichaam weer in balans te brengen en de energiedoorstroming te herstellen en te stimuleren. De gebalanceerde mix van loslaten en aanwezig zijn staan de ontvanger toe op een dieper niveau spanning los te laten waardoor blokkades worden vrijgemaakt.

Uitwerking van yoga & massage in het kort:

–  ontwikkelen van het lichaamsbewustzijn

–  vergroten van flexibiliteit

verminderen van lichamelijke en emotionele klachten ontstaan door spanningen

opheffen van blokkades

–  in balans brengen van je energiestroming

bevordert de afvoer van afvalstoffen van de spieren

stimulatie van wilskracht en concentratie 

Beweging en bewuste ontspanning in één – een mooie samensmelting van twee elementen die doorwerkt zowel op fysiek als ook op emotioneel niveau.